Brzina odnijela tri mlada života, od auta ostalo samo zadnje svjetlo

Stravične nesreće koje su se juče dogodile na području Laktaša potresle su Republike Srpsku jer su ugašena tri mlada života, a još troje ih je teško povrijeđeno.

Na udaljenost od svega pet kilometara i u roku od samo 20 minuta život su izgubili Bojan Vuković (21), maloljetna A. K. (17) i Marko Ivekić Stojanović (22), dok su teško povređeni N. J. (17), Stefan Kasić (21) i Stefan Vidović (22).

Očevici nesreće u Mahovljanima juče su se okupili na mjestu gdje su živote izgubili Vuković i maloljetnica, a još dvije osobe povrijeđene. Malo ko od njih juče je imao snage da nam ispriča šta se dešavalo.

Kažu da Laktaše dugo nije potresla veća tragedija, ali i da je nesreći vjerovatno kumovala prevelika brzina.

– Sjedio sam u kafiću koji je udaljen oko 50 metara od mjesta nesreće, kada sam oko 2.30 čuo jak udar. Odmah smo istrčali ispred da vidimo šta se desilo, a ostali smo šokirani. Više od 30 godina radim kao profesionalni vozač, ali ovako nešto nisam vidio – priča jedan od očevidaca nesreće.

Kaže da su mladići i djevojke iz Golfa 5 slavili pravoslavnu Novu godinu, a da su život izgubili pri povratku kući prema Aleksandrovcu.

– Vuković je Golfom prestizao kombi i u jednom trenutku vjerovatno da je lijevim točkovima zahvatio travu pored puta. Tu je izgubio kontrolu nad vozilom i sletio je sa puta u kanal. Međutim, tu se vozilo nije zaustavilo nego se nastavilo kretati velikom brzinom – prepričava naš sagovornik šta se dešavalo.

Kaže da se u jednom trenutku vozilo doslovno odbilo od zemlju i odskočilo nekoliko metara u vazduh i udarilo u orah pored puta, a zatim se opet odbilo prema putu. Sagovornici Srpskainfo pokazali su i mjesto gdje je Golf udario u orah, a koje se nalazi na visini od oko tri metra od zemlje.

Oni pričaju, kada je Golf sletio sa puta, da je Stefan Kasić ispao iz vozila i da mu je samo to spasilo život, dok je njegova sestra izgubila život u ovoj nesreći. Poslije nesreće Stefan je hodao sav krvav i dozivao majku.

– Vozač kombija kojeg su prestigli se odmah zaustavio i on je navodno pozvao policiju, a ubrzo su stigli i vatrogasci koji su morali sjeći automobil kako bi izvukli ostale putnike – kaže pomenuti očevidac.

Prema njegovim riječima jedna djevojka je bila odmah mrtva, dok je druga davala znakove života, ali je bila u jako lošem stanju.

– Ne sjećam se ovakve tragedije. Samo zahvaljujući zadnjem svjetlu, prepoznao sam o kojem vozilu je riječ, jer je Golf bio uništen do neprepoznatljivosti. Te djevojke i mladići iz auta su bili pravi anđeli, cijelu noć nisam mogao spavati samo sam razmišljao o njima. Poznajem im roditelje, sve su to dobri ljudi. Bojanu je tata radio u pošti, a takođe i on radi isti posao – priča vidno protresen naš sagovornik.

Kaže da u blizini mjesta nesreće živi cijeli život i da na ovom dijelu puta svako malo se dešavaju ovakve nesreće.

– Ovo je ravan dio puta, zbog čega svi brzo voze, a onda stignu do krivine koja je veoma opasna. U noći između nedjelje i ponedjeljka je malo kiša padala i bilo je hladno, moguće da je bilo i poledilo i da je zbog toga Bojan izgubio kontrolu nad vozilom – dodao je na kraju naš sagovornik.

Druga teška saobraćajka dogodila se svega pet kilometara od ove nesreće i to samo nakon 20 minuta. Tom prilikom Stefan Vidović je izgubio kontrolu nad vozilom Peugeot 406 i udario stub ulične rasvjete. U ovoj nesreći Marko Ivekić Stojanović je izgubio život, a vozač Vidović je teško povrijeđen.

U Banjalučkom tužilaštvu rekli su da je dežurni tužilac naredio obdukciju tijela poginulih, kao i sva druga potrebna vneštačenja kako bi se utvrdio tačan uzrok obe nesreće.

Povrede

Maloljetna J. N. (17) je u veoma teškom stanju i ljekari u UKC RS se bore za njen život.

– Pacijentkinja je primljena u teškom opštem stanju, priključena je na aparate za vještačku ventilaciju i sve dalje prognoze su preuranjene – rekla je ljekar Edita Grbavac.

Stefan Kasić je hopistalizovan u službi za torokalnu hirurgiju.

– Pacijent je zadobio tjelesne povrede glave i grudnog koša. Trenutno je stabilan i ostaje na daljem liječenju i praćenju u UKC RS – rekao je doktor Zoran Dakić.

Stefan Vidović je nakon prijema i dijagnostičke obrade uz propisanu terapiju pušten na kućno liječenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79