Brzo uhapšeni: Lopovi iz BiH opljačkali butik u Italiji pa sjeli u obližnji kafić

Dvojica državljana Bosne i Hercegovine, starosti 22 i 24 godine, našli su se u policijskom pritvoru nakon neuspješnog pokušaja pljačke butika u jednom tržnom centru u Vicenzi.

Njihova avantura, koja podsjeća na scenarij iz lošeg kriminalističkog filma, brzo je završila zbog neočekivane greške koju su počinili.

Pljačkaški duo, maskiran fantomkama, provalio je u butik, opljačkao ga i prijetnjama prisilio na predaju gotovinu iz kase. Međutim, njihova sigurnost u neotkrivanje potrajala je samo do trenutka kada su, vjerojatno vođeni hrabrošću ili početničkom nespretnošću, odlučili sjesti u obližnji kafić na svega nekoliko metara od mjesta pljačke.

Policija je brzo reagovala, pregledala nadzorne kamere i identificirala osumnjičene. U svega 40 minuta od pljačke, dvojac je završio iza rešetaka.

Njihova hrabrost ili preveliko samopouzdanje u vlastitu neotkrivenost doveli su ih do trenutka hapšenja, čak dok su sjedili u kafiću u odjeći koju su nosili prilikom pljačke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79