Brzom intervencijom pronađen bahati vozač Porsche-a koji je udario pješaka i pobjegao

Vozilo koje je danas udarilo pješaka na Drveniji u Sarajevu pronađeno je, a vozač je pronađen, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako nam je potvrdio portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, radi se o plavom Porscheu.

“Vozilo je pronađeno na području Općine Stari Grad u ulici Za Beglukom. Vozač se udaljio u nepoznatom pravcu. MUP KS poduzima dalje radnje na pronalasku i identifikaciji osumnjičenog”, kazao nam je Hadžiabdić.

Užasni detalji nesreće u Sarajevu: Studenta je Porscheom udario i nosio na šoferšajbi, zamijenili se vozač i suvozač!?

Podsjećamo, ova nesreća se dogodila kod pješačkog prijelaza prekoputa Fakulteta političkih nauka, a kako nezvanično saznajemo povrijeđen je student prve godine tog fakulteta.

Stepen njegovih povreda još uvijek nije poznat.

Podsjećamo, prije tačno tri mjeseca, 11. februara, na stotinjak metara daleko od mjesta današnje nesreće u saobraćajnoj nesreći je povrijeđen sin našeg proslavljenog režisera Danisa Tanovića. Kao vinovnik ove nesreće osumnjičen je Benjamin Spahović, koji se trenutno nalazi u pritvoru.

Inače u ovom dijelu, koje je po svemu sudeći jedna od omiljenih dionica “trkača” nalaze se Poljoprivredno prehrambena škola, Ženska medresa, Fakultet političkih nauka, jedno od odjeljenja Ekonomskog fakulteta i Pedagoška akademija. S obzirom na veliki broj djece i mladih koji se svakodnevno kreću ovim dijelom, možda bi nadležni u KS trebali razmisliti o postavljanju ležećih policajaca, kako bi barem malo usporili “trkače”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79