Buba Corelli nije bio akter incidenta, bit će svjedok u postupku

Buba Corelli, odnosno Amar Hodžić, popularni bh. reper pušten je danas iz pritvora.

To je danas za medije potvrdio i njegov advokat Zlatko Ibrišimović.

Kako je rekao, ispitivanje Bube Corellija je trajalo 90 minuta te je nakon toga pušten na slobodu.

“Ispitivanje je trajalo oko 90 minuta i sve je završeno kako smo i očekivali. Moj klijent Amar Hodžić je pušten iz pritvora”, kazao je advokat Ibrišimović.

Advokat Ibrišimović je pojasnio razloge zbog kojih je njegov klijent pušten na slobodu iz policijskih prostorija.

Naime, kako nam je za Avaz rekao Ibrišimović izjava koju je Corelli dao ispostavila se kao istinita te je zbog toga i pušten na slobodu.

– Jednostavno nema nikakve veze sa događajem. Dakle, on je kazao da se tu slučajno zatekao, jer je krenuo da se vidi s rođakom kada se pucnjava dogodila. Što se tiče dva pištolja koja su pronađena kod njegovog rođaka, također je utvrđeno da nema veze s tim. Upravo zbog toga što se njegova priča ustanovila kao tačna, pušten je na slobodu. Jer, da je bilo drugačije zasigurno ga ne bi pustili s obzirom kakav je ovaj događaj imao odjek u javnosti – pojasnio je Ibrišimović.

Advokat je otkrio da se reper u policijskom zadržavanju ponašao vrlo korektno te da je sasvim normalno, bez ikakvih problema je dao izjavu inspektorima.

– On je danas ispitan u svojstvu osumnjičenog, ali uzimajući u obzir izjave drugih učesnika, kao i dokaze koje sam ja imao prilike da pogledam ne sumnjam da će on u daljem toku ovoga krivičnog postupka imati status svjedoka. On zaista ni na koji način nije doprinio ovom događaju. Neka druga odluka bila bi iznenađujuća, ali opet vidjećemo šta će tužilac odlučiti – kazao nam je Ibrišimović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79