BiH Budimo humani: Teško bolesnom Amelu Joldžiću potrebna je naša pomoć

Budimo humani: Teško bolesnom Amelu Joldžiću potrebna je naša pomoć

Udruženje pomoć bolesnim ŽIVOT pokrenulo je humanitarnu akciju prikupljanja pomoći teško oboljelom Amelu Joldžiću iz Sarajeva. 

Amel je 100 % invalid i vezan je za krevet. Brigu o njemu vodi supruga Jasna. Oboje su na birou za zapošljavanje.

– Moj suprug je imao je puknuće auneurizme ( SAH) i više moždanih udara. Ugrađeno mu je koila. Bio je u bolnici dva mjeseca. Zbog svih tih udara dobio je epileptičke napade. Svaki njegov napad doživim stresno. Ima ukočenost tijela zbog jakog spazma mišića. Otpušten je iz bolnice u budnoj komi, maltene otpisan. U bolnici je dobio bakteriju koju još uvijek liječi. Česte temperature i mnoštvo antibiotika mu ne djeluju. Moždani udari su mu se odrazili i na pluća. Moja borba da izađe iz kome trajala je četiri mjeseca. Samo sam mu pričala, iako je njegov pogled bio odustan, ali znala sam da me čuje i nadala se.Uspjela sam uz Božiju pomoć. Hranio se uz pomoć sonde pa sam ga naučila da jede iz kašike. Bio je pun šlajma, a uz pomoć usisivača sam improvizovala cijevčicu i tako usisavala šlajm. Borba je trajala dugo. Nada i vjera mi je dala snagu – priča njegova supruga Jasna.

Amel koristi pelene i kateter koje ona mora kupovati, a sve joj je teže i teže okretati ga i dizati u sjedeći položaj.

– Želja mi je da imam invalidsku dizalicu(lift) da ga mogu dizati i stavljati ga u kolica. Nisam u mogućnosti to priuštiti da olakšam njemu i sebi. Zbog neimaštine ne mogu da platim ni fizikalne terapije. Zbog čestog pada imuniteta kad mogu kupim vitamine za imunitet i malo voća i povrća. Mnogo koristim vlažne maramice, rukavice, antibakterijsku tečnost, ali sve to kupim kad mogu. On je uvijek bio taj koji se borio da imamo, a sada je sav teret pao na mene. Nije da neću,nego nemam snage jer i ja sam bolesna imam anginu pektoris,bolesnu kičmu itd… Volim svog supruga i želim da bude približno kao nekada. Ništa mi nije teško, s ljubavlju obavljam sve oko njega. Želim da mu Allah da zdravlje a meni snagu da uspijemo. Molim dobre ljude da nam pomognu i olakšaju oporavak i da uspijemo uz pomoć dobrih ljudi. Iz njegovih nalaza se vidi da nam je hitna pomoć često u kući – govori Jasna.

Svi koji žele pomoći mogu izvršiti uplate na Udruženje pomoć bolesnim ŽIVOT.

Bosna Bank International d.d. Sarajevo, Trg djece b.b. Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Tekući račun u KM: 1413105320021513

Devizni račun: IBAN: BA391413105310012471

SWIFT: BBIBBA22XXX Udruženje pomoć bolesnim ŽIVOT Grbavička 127/6 71000 Sarajevo BiH

Također, pomoći možete i pozivima na humanitarni broj 090 291 – 062

Kontakt telefoni Udruženja: 061 222 029 i 061 355 860

Ako želite direktno pomoći, Jasnu Joldžić možete kontaktirati i lično na broj 060 / 304 – 1669.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM