Budući bh. farmaceuti, veterinari, hemičari plaćaju odrađivanje ispita umjesto njih: Takvi će nam lijekove proizvoditi i davati, sram vas bilo!

Ajdin Velić, bivši student Prirodno matematičkog fakulteta, koji je dobitnik Srebrena značke Univerziteta u Sarajevu otkrio je da dobija ponude u kojima mu se nudi da za novac radi ispite studentima u doba pandemije koronavirusa.

Izrevoltiran ovakvim ponudama otkrio je od kojih studenata stižu te ponude i kakve posljedice mogu ostaviti na cijelu Bosnu i Hercegovinu. Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

Pandemija SARS-COV-2 je u našu svakodnevnicu unijela dramatične promjene. Izlazak bez maske ili drugog vida zaštitne opreme je postao nezamisliv, barem za onaj dio stanovništva koji poštuje preporučene mjere.

U svrhu smanjenja rizika zaraze, neke organizacione jedinice Univerziteta u Sarajevu su donijele odluku o održavanju ispita putem online platformi. Od donošenja Odluke o održavanju ispita na taj način, u posljednja 3 mjeseca sam dobio desetine upita putem društvenih mreža, telefona, mail-a, pa čak i preko „trećih“ osoba da radim ispite na Farmaceutskom, Veterinarskom i Prirodno-matematičkom fakultetu uz odgovarajuću novčanu naknadu.

Kao neko ko je završio Prirodno-matematički fakultet u roku i savjesno položio 53 ispita i odbranio diplomski rad koji je bio plod višemjesečnog rada, smatram ovakvo ponašanje i upite vrlo drskim i bezobraznim. Bezobrazno je da neko može izdvojiti dane i sedmice svog života da bi spremio neki ispit, dok drugi žele da se „provuku“ kroz fakultet, a da pri tom imaju identično zvanje i diplomu kao istinski studenti, koji su uspjeli dosegnuti taj fundamentalni životni uspjeh svojim trudom i zalaganjem.

Pandemija SARS-COV-2 je u našu svakodnevnicu unijela dramatične promjene. Izlazak bez maske ili drugog vida zaštitne…

Gepostet von Ajdin Velić am Dienstag, 18. August 2020

Zbog čega ovo pišem? To nisu bezazlene stvari. To su budući „farmaceuti“, „veterinari“, „hemičari“ koji vrše kontrolu kvaliteta hrane, lijekova, dezinficijenasa. Oni trebaju da nas posavjetuju u apoteci. Da izliječe naše kućne ljubimce. A zamislite kako će to izgledati kada neko kome je treća osoba radila ispit dođe u takvu poziciju. Jer ima ih. Svi poznajemo takve ljude, koji nisu došli na svoje radno mjesto, jer su imali odgovarajuće reference. Već po „babi i po stričevima“. Nažalost, to je razlog zbog kojeg je naše društvo onakvo kakvo jeste. Dekadentno. Zatrovano. Idemo linijom manjeg otpora. Jer najlakše je izaći na kafu i platiti ispit. A „učit“ će se kad počnemo raditi. Sram vas bilo!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79