Bugojanacu provalili u stan i brutalno ga pretukli pred djetetom

Redakciji „Dnevnog avaza“ obratio se Esad Hindić, koji kaže da je u morao pobjeći iz Bugojna nakon što su braća M. Ć. i H. Ć. s rođakom u subotu po bijela dana oko 11 sati, provalili u njegov stan i brutalno ga pretukla.

Slučaj je prijavio policiji koja je dolazila i obavila uviđaj.

– Polomili su me živog. Izgubio sam svijest, pa me neko od njih poljevao vodom. Ja njih poznajem i prijavio sam ih policiji koja ih nije uhapsila, jer ih nisu pronašli na adresi. Napali su me jer sam im navodno dužan novac, ali te pare sam im vratio. Posudio sam auto od M. Ć. i uhvatio me radar pa je stigla kazna od 100 KM. Dok su me tukli jedan od njih mi je sa komode uzeo 50 KM,kaže Hindić koji nam je poslao svoje fotografije na kojima se vide povrede na glavi.

On napominje da su ga tukli pred djetetom koje je premrlo od straha. Dječak je u strahu bos istrčao iz kuće.

Sinoć mu je ponovo, kako kaže, dolazio M. Ć. s ocem i tražio da povuče prijavu.

– I to sam prijavio policiji. Oni kažu „što sam ga pustio“, a šta sam mogao, ušao je popio par piva i otišao. Ja se s djecom više ne smijem vratiti u stan prijete da će me ubiti, a policija u Bugojnu nije ništa uradila da zaštiti mene i djecu, ogorčen je Hindić.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona Hasan Hodžić potvrdio nam je da je slučaj prijavljen policiji u Bugojnu.

– Policijski službenici su obavili uviđaj. U vezi navedenog slobode je lišen M. Ć. U saradnji s Tužilaštvom poduzimaju se mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja – kazao nam je Hodžić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79