Bulbul se nagodio na 15 mjeseci iza rešetaka i oduzimanje 100.000 KM

Ukoliko se prihvati njegova nagodba sa Tužilaštvom Kantona Sarajevo, Selvedin Bulbul koji je u februaru prošle godine uhapšen u policijskoj akciji “Neon” zbog navođenja na prostituciju i pranja novca mogao bi se ubrzo išetati iz pritvora u kojem se nalazi od hapšenja.

Naime, kako nam je potvrđeno, Bulbul i drugoptužena u ovom slučaju, Selma Delić, sklopili su sa Tužilaštvom KS sporazume o priznanju krivnje.

Bulbul se potpisivanje sporazuma sa Tužilaštvom KS nagodio na kaznu od 15 mjeseci, a sporazumom je navodno predviđeno i da mu se oduzme nezakonito stečena imovinska korist u iznosu od 100.000 KM. Selma Delić, prema sporazumu, trebala bi izdržati  kaznu od 14 mjeseci.

S obzirom na to da je Bulbul u pritvoru od 7. februara prošle godine, kao i Selma Delić, ukoliko sklopljeni sporazum prihvati Sudsko vijeće kojim predsjedava Igor Todorović, to bi značilo da je Bulbul gotovo izdržao svoju kaznu, te bi se vrlo brzo obreo na slobodi, piše Faktor.

Kako saznajemo, ostale optužene u ovom slučaju Ehlimana Čehajić, Lamija Avdić i Arnela Ožegović zasad nemaju namjeru sklapati sporazume o priznaju krivnje, pa bi to Bulbulu i Delić mogla biti značajna smetnja. Ostaje da se vidi da li će Sudsko vijeće prihvatiti ovakav sporazum sa minornom kaznom u odnosu na krivična djela koja se Bulbulu stavljaju na teret.

Pravni stručnjaci sa kojima smo razgovarali ističu kako se Bulbulu za krivična djela za koja je optužen ne bi smjela izreći manja kazna od pet godina iza rešetaka, koja je i maksimalna predviđena za navođenje na prostituciju. Zanimljivo je da su Bulbul i njegova odbrana navodno tražili da se kazni sa jednom godinom iza rešetaka, ali je to Tužilaštvo odbilo pa pristalo na sankciju od 15 mjeseci.

Poređenja radi, Samir Kurtović, zbog navođenja na prostituciju, pokušaj silovanja i posjedovanje oružja u Sarajevu osuđen je na sedam godina i šest mjeseci robije u prvostepenom postupku. Tužilac u ovom predmetu ipak nije bio zadovoljan izrečenom kaznom pa se žalio na ovu presudu.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo u slučaju protiv Bulbula ima izuzetno čvrste dokaze, ističu dobro upućeni u slučaj, a samo neka od svjedočenja djevojaka koje su pružale seksualne usluge u ugostiteljskom objektu “Orlando” i više su nego dovoljna da se Bulbul nađe iza rešetaka duži vremenski period.

Bulbul i njegove saučesnice optuženi su da su 2008. do 2018. godine organizovali pružanje seksualnih usluga u noćnom klubu “Orlando” u sarajevskom naselju Dobrinja. Za to su, prema optužnici, vrbovali djevojke kojima su obećavali laku i brzu zaradu, a one su usluge pružale klijentima po cijeni od 150 do 200 KM. Polovinu tog novca bi Bulbul i Delić zadržavali za sebe.

Djevojke su usluge pružale u separeima i u toaletu objekta, a posebno se plaćalo i maženje klijenata ili ples za njih. Također, u piće su klijentima sipali i prah za potenciju kako bi potentniji i više tražili seksualne usluge.

Nelegalan rad objekta inspkeciji i policiji je prijavljivan u nekoliko navrata, rečeno je tokom suđenja, ali je Bulbul uporno tvrdio da se radi o prostorijama u kojima se okupljaju bivši borci.

Sklopljeni sporazumi razmatrat će se na ročištu koje je zakazano za 4. mart.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments