Bunica – Nekad biser, danas ruglo: Pogledajte kako danas izgleda nekadašnja oaza mira i ljepote pokraj Mostara

Bunica pokraj Mostara, iz omiljenog kampa i kupališta za brojne Hercegovce pretvorila se u neuređeno ničije zemljište o kojem ljubitelji prirode samo mogu čeznuti da ponovo procvjeta.

Uživanje u prirodnoj ljepoti samo 13 kilometara od Mostara, davna je prošlost. Ni 26 godina nakon rata, niti jedna vlast nije prepoznala kako bi ovo kupalište moglo biti izvor novca. Ali ni pojedini posjetitelji očito ne shvaćaju kakvo blago imamo.

MENSUD, Mostar

“Trebalo bi malo više pažnje posvetit čistoći, urednosti. Dobro, odvoze redovno kontejnere ali ipak i savjest ljudi je malo nečista jer ostavljaju puno flaša, smeća i otpada”.

AZER, Sarajevo

„Vidim da, nažalost, uglavnom lokalna raja baca, ne održava higijenu što meni jako smeta. Nije teško donijeti kesu, nije teško pokupit ovo, jer ovo je od sviju nas.“

MIRAD, Mostar

„Dvije rijeke koje su obadvije čiste i ovako da se neuredno drže, mislim da oni koji su odgovorni morali bi da povedu o tome računa“.

AZER, Sarajevo

„Mislim da bi bilo najbolje da Gradska uprava ili Kantonalna uprava ovo mjesto poklopi, preuzme održavanje, naplatu ulaza ali i održavanje u smislu čišćenja, infrastrukture.“

MENSUD, Mostar

„Rješenje pravo bi bilo da se naprave tuševi, da se napravi plac, da se uplaćuje jer ovdje auta parkiraju pored same plaže tako da posjetioci ne mogu posjetiti plažu”.

SILVIO BUBALO, gradski odbornik (HRS)

„Ono što je predviđeno u proračunskim sredstvima za ovu godinu je mizerija od koje se ništa ne može uraditi. To je nekih 30 tisuća maraka, a za taj novac ne možete ni pokositi ni urediti a ne dovesti u neko stanje da se može koristiti”.

Opširnije u prilogu kolega sa BHRT-a.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79