Burna rasprava o dnevnom redu NSRS: Zabranjeno je obraćati se ministru Lukaču sa “dragi”

S obzirom na to da se Stanivuković ministru Lukaču u više navrata obratio sa “dragi ministre”, predsjednik NSRS-a Nedeljko Čubrilović mu je to zabranio.

Kolegij Narodne skupštine RS-a na sjednici održanoj jutros uoči plenarnog zasjedanja, utvrdio je konačan prijedlog dnevnog reda 4. redovne sjednice koja počinje danas, a na kojem se nalaze 22 tačke.

Zastupnik PDP-a Draško Stanivuković je podnio zahjev za skidanje s dnevnog reda dvije tačke – Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru.

Kolegij mu je ostavio mogućnost da Stanivuković svoj prijedlog za izmjenu dnevnog reda obrazloži na samoj sjednici.

– Ovi zakoni su suludi – kazao je Stanivuković na početku rasprave.

On je ocijenio da se spomenutim zakonima proširuju ovlaštenja policije koja nisu u skladu sa pravima i slobodama građana, te istakao da se neki članovi već regulisani u Krivičnom zakonu i Zakonu o prekršajima.

– O ovako neozbiljnim zakonima u najmanju ruku ne treba da govorimo – dodao je Stanivuković.

Posebno je kritikovao zabranu fotografisanja policajaca, što je definisano u novom Nacrtu zakona o javnom redu i miru.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač je odgovarajući Stanivukoviću, kazao da treba da “bira riječi”.

– Ne treba da zakone proglašava suludim, a za one, koji donose zakone, govori da ne vole ljude. Neka prvo završi Pravni fakultet, pa onda priča o tome. Zato iznosi paušalne ocjene – rekao je Lukač.

Precizirao je da su zakoni u formi nacrta ušli u skupštinsku proceduru, te da će predlagač prihvatiti sva rješenja koja su dobra i koja idu u cilju poboljšanja zakona.

– Nećemo povući Zakon o policijskim službenicima ni Zakon o javnom redu i miru. Hoću da raspravljamo o njima i čujemo koji su najbolji prijedlozi koje možemo prihvatiti – kazao je Lukač.

Stanivuković mu je poručio na kraju da je “njegovo obrazovanje njegova stvar”.

S obzirom na to da se Lukaču u više navrata obratio sa “dragi ministre”, predsjednik NSRS-a Nedeljko Čubrilović mu je to zabranio.

– Ne obraćajte se sa “dragi”. Nema “dragi”, gdje će ministar policije biti “dragi” – podvukao je Čubrilović.

(FOTO) Pogledajte EKSKLUZIVNO fotografije automobila s kojim je Sanjin Sefić usmrtio djevojke

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments