Burno na današnjem suđenju bivšim specijalcima

Glavni pretres u obnovljenom suđenju bivšim specijalcima i Olegu Bandi za oružanu pljačku 617.000 maraka na autoputu Banjaluka-Gradiška otpočeo je burno, a snimanje tog dijela nije bilo dozvoljeno.

Svjedok pokajnik Željko Inđić rekao je da strahuje za svoj život i nije odgovarao na pitanja, pa čak ni na to za šta je ranije osuđen. Inđić je pao u sudnici kada je tužilac Živana Bajić čitala iskaz iz prethodnog suđenja u kojem je opisao detalje pljačke. Ubrzo je ustao i rekao da ima problema sa nogom. Odbrana je više puta ulagala prigovore na čitanje tog iskaza, jer ga je Iđić dao kao jedan od osumnjičenih za pljačku.

“Kada je donesena ta presuda, oni su bili osumnjičeni. Nisu imali status ni osuđenog lica, ni lica koje je dobilo imunitet. Ne možete nešto što je bilo loše pretvoriti u dobro po žalbi odbrane. Tu je povreda reformatio in peius”, kaže Jasminka Jovišević, odbrana Olega Bande, Gorana Paraša i Vladana Malića.

Ubrzo je intervenisala i Hitna pomoć, kada se optuženi Aleksandar Popović požalio na bolove, temperaturu i ubrzan rad srca. Potom je i prevezen u Klinički centar. Zbog toga je i prekinut današnji glavni pretres.

Vrhovni sud Republike Srpske u septembru je po drugi put ukinuo presudu suspendovanim specijalcima MUP-a Srpske i Olegu Bandi. Odbrana smatra i da se na iskazima, koji su ranije dali osumnjičeni, ne može zasnovati nova sudska presuda.

Naredno ročište zakazano je za šesti februar naredne godine. Tada bi trebalo i da budu ispitana još četiri svjedoka Tužilaštva u predmetu koji se vodi protiv optužene četvorke za pljačku vijeka na autoputu Banjaluka-Gradiška.

(atv)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments