Burno u parlamentu RS, tražila se i ostavka

Mihajlica je danas tokom rasprave u parlamentu Srpske istakao da je Vlada RS 2022. godine doslovno napisala da je, koristeći ovlaštenja koja su mu data Opštim okvirnim sporazumom za mir u BiH, visoki predstavnik donio odluku i nametnuo zakon.

“To ste uradili u 2022. godini, kada Republika Srpska navodno ne priznaje visokog predstavnika. Navodno ne priznaje, jer režim očigledno poštuje odluke visokog predstavnika – rekao je Mihajilica tokom obraćanja predsjedniku Vlade RS Radovanu Viškoviću. On je ovo izjavio reagujući na premijerovu prethodnu izjavu “da se politika Vlade prema visokom predstavniku u BiH nije promijenila niti će se promijeniti, pa i kada je riječ o ranijim nametanjima u vezi sa novim Zakonom o standardizaciji koji se danas razmatrao u parlamentu”.

Mihajilica je rekao da hoće da vjeruje da je to propust Vlade RS.

“Ali i za propust treba neko da odgovara. Ovo će OHR, dok vodi političku raspravu, iskoristiti činjenicu da ste napisali da visoki predstavnik ima ovlaštenje da nameće zakone. Ovo je takav gaf, promašaj i teška politička kvalifikacija koju ste vi zvanično napisali, da biste vi, predsjedniče Vlade, trebali podnijeti ostavku. Vlada Republike Srpske je zvanično i direktno radila protiv zvaničnih stavova RS Ovo pokazuje pravo lice SNSD-a, da kao po običaju jedno pričaju, a djeluju drugačije”, poručio je Mihajlica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79