Bursać: Dodik i njegovi poslušnici ostat će upamćeni kao najveće ljudsko smeće

Dragan Bursać, bh. kolumnista i novinar, oglasio se na svom Facebook profilu povodom današnje vijesti o tome da Vijeće ministara BiH nije usvojilo odluku o proglašavanju Dana žalosti u nedjelju (11. juli) na području cijele Bosne i Hercegovine.

– Sad se ja pitam, onako ljudski, koji ološ od čovjeka i smrad moraš biti da ne proglasiš Dan žalosti na teritoriji cijele zemlje Najiskrenije se pitam!?, napisao je Bursać.

Ističe da su članovi tog Vijeća ministara BiH ljudi koje plaćaju građani.

– Ali stavimo sve to sa strane. Nego, koji nečovjek moraš biti pa ne pogledati na suzu majčinu, na grad pod zemljom od 8372 ljudska bića???, pita se on.

Ogorčen je činjenicom da svjetske države usvajaju rezolucije o genocidu nad Bošnjacima, dok u državi gdje je on počinjen nema Dana žalosti.

– I dok Parlamenti od Kanade, Novog Zelanda, do Crne Gore i Kosova usvajaju Rezolucije o genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici, u nas 11. jul nije ni Dan žalosti na državnom nivou. Eheej, u zemlji u kojoj je počinjen genocid nema ni Dana žalosti, zvanično!, kaže Bursać.

Za kraj, Bursać je otvoreno poručio Miloradu Dodiku i njegovim poslušnicima.

– Treba biti otvoren i kazati da će Milorad Dodik i njegovi poslušnici ostati upamćeni kao najveće smeće posljeratno, kažem-ne samo političko nego i ljudsko, zaključio je on.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79