Bursać o skupu fašista u Beogradu: Srpski desničari kliču Ratku Mladiću Hitlerovim pozdravom

Poznati novinar i kolumnista Dragan Bursać osvrnuo se na jučerašnje nazovi proteste grupice fašista iz Srbije.

Oni su na otvaranju izložbe fotografija ‘Duša Srebrenice’ višestruko nagrađivanog sarajevskog autora Midhata Poturovića u galeriji Endžio hab u centru Beograda, skandirali osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Bursać je društvenim mrežama objavio i fotografiju ovih fašista i naveo da je za njega to najbolja potvrda ko je i šta je Ratko Mladić i kakva je njegova borba i ideologija bila.

“Srpski desničari u Beogradu, jučer kliču Ratku Mladiću, pozdravljajući ga visoko podignutih ruku Hitlerovim pozdravom “Sieg Heil“. Za mene nema bolje potvrde od ove, ko je i šta je Ratko Mladić i kakva je bila njegova borba i ideologija. Ali ovo, isto tako, baš puno govori i o trenutnom stanju (ne)svijesti u Srbiji – naveo je Bursać.

Inače, organizator izložbe “Duša Srebrenice” je Inicijativa mladih za ljudska prava. Fotografije u okviru izložbe nastale su tokom dugogodišnjeg rada na pričama o Srebreničkoj tragediji. Kako autor pripada generaciji onih koji su tokom rata bili djeca, sve fotografije su nastale u poslijeratnom periodu.

Izložba će u Endžio habu biti otvorena do 13. jula, svakog dana od 13 do 19 sati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79