Čaba Der izazvao haos u zatvoru: “Nasmijani ubica” pretukao cimere, pa napao stražare

Plaćeni ubica Čaba Der, koji je u Mađarskoj osuđen na doživotnu kaznu zatvora, a u Srbiji na 40 godina robije, napao je zatvorske stražare! Kako prenosi mađarski Bilk, incident se dogodio poslije posjete njegovog advokata.

Podsjetimo, Der, koji je poslije surove likvidacije Nebojše Markovića u Beogradu dobio i nadimak nasmijani ubica već je napao i pretukao dvojicu cimera u pritvoru u Budimpešti. Zbog toga je, kako prenose mediji, već duži period bio u samici.

“Poslije posjete advokata, stražari su mu tražili da se skine da bi ga pretresli, što je standardna procedura. Međutim, on je odbio, tražio je da se zatvore vrata dok se skida i tada je došlo do koškanja sa stražarima. Na kraju, uspjeli su da ga savladaju, obore i vežu ga lisicama”, prenijeli su mediji.

Kako navode, zbog trećeg po redu incidenta koji je napravio, boravak u samici mu je produžen.

Podsjetimo, prije nego što je napao stražare, Čaba je po istom scenariju napao najprije jednog, a nekoliko mjeseci kasnije i drugog cimera. Zajedničko za obojicu napadnutih je to što su iza rešetaka zbog zločina nad ženama.

Navodno, opšte je poznato u zatvoru da surovi nasmijani ubica koji se dovodi u vezu sa najmanje četiri likvidacije, ne podnosi nasilje nad ženama.

“U decembru prošle godine je napao muškarca kom se sudilo zbog sumnje da je 2018. nožem izbo ženu, a potom u junu i drugog koji se sumnjiči da je ubio ženu 2013. Ne može da podnese muškarce koji uništavaju živote ženama, htio je da donira milion forinti organizaciji koja štiti žene žrtve nasilja, ali mu to nije dozvoljeno”, rekao je posle incidenata Cabin advokat.

Nasmijani ubica, podsjetimo, tokom istrage koja je vođena protiv njega u Mađarskoj priznao je navodno zločine za koje se sumnjiči, ali ih je kasnije pred sudom porekao, tvrdeći da je pucao u samoodbrani, jer je on trebalo da bude meta ljudi koje je likvidirao.

“Osuđen je u prvostepenom postupku na doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti izlaska 40 godina, ali je odbrana podnijela žalbu na nju”, naveli su mađarski mediji.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79