Čabu Dera, osim Srbije, traže Belgija i Holandija

Granična policija Bosne i Hercegovine je u pripravnosti zbog potrage za Subotičaninom Čabom Derom (38) koji je 5. januara na Banovom Brdu u Beogradu hladnokrvno ubio Nebojšu Markovića, saznajemo od izvora bliskog GPBiH.

Profesionalni ubica iz Subotice, kaže naš izvor, već se godinama nalazi u bazi podataka Granične policije BiH zbog ranije raspisanih crvenih Interpolovih potjernica Srbije, Belgije i Holandije.

Iz Srbije još nije stigla obavijest o potrazi za Derom zbog najnovijeg ubistva, ali i pored toga, naši granični policajci su pripravni jer je ovaj ubica u bazi nepoželjnih osoba nakon što je prošle godine protjeran iz BiH uz zabranu ulaska u trajanju od pet godina.

Mjera protjerivanja uslijedila je nakon što je u zeničkom zatvoru zajedno sa Baraninom Markom Gojčevićem izdržao dio kazne zbog nedozvoljenog držanja oružja. Der i Gojčević su se u septembru 2017. godine šetali s pištoljem i „heklerom“ kada su uhapšeni. Policiji su rekli da su se sklonili u Sarajevo jer su imali problema u Srbiji i Crnoj Gori, međutim, crnogorski mediji su pisali da su u BiH tražili odbjeglog Baranina Alana Kožara.

Za Kožara se tvrdilo da je 2014. godine u likvidaciji koja je zaprepastila Crnu Goru snajperom ubio Armina Osmanagića Mušeta, nekrunisanog kralja mafije u Baru. Marko Gojčević bio je pripadnik Mušetovog narkokartela.

Čaba Der je ranije osuđen na 15 godina zbog ubistva novosadskog kriminalca Branislava Jelačića 2004. godine.

Hladnokrvno ubistvo Nebojše Markovića zabilježile su nadzorne kamere iz kuće žrtve. Čaba, koji je bio u bijeloj jakni, ispalio je u Markovića četiri hica dok je vadio kolica iz vozila. Ovo ubistvo se dovodi u vezu s Markovićevim šurjakom Aleksandrom S., inače pripadnikom međunarodne bande “Pink Panter”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments