Čahura povezuje Đukanovića sa ubistvom Krunića i Pavlovića

U dvorištu kuće Benedija Đukanovića (53), optuženog za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića (48) i radnika njegovog osiguranja Žarka Pavlovića (38), otkrivena je čahura identična onima koje su pronađene na mjestu zločina, pišu Nezavisne novine.

Rečeno je to u petak u Okružnom sudu u Banjoj Luci, gdje je nastavljeno suđenje Đukanoviću, te Emiliju Baldi (53) i Rodoljubu Gajiću (35), nekadašnjem radniku Krunićevog “Sector Securityja”.

Sve te čahure automatskih pušaka su, prema Tužilaštvu, korištene u ovom zločinu, a njihovo vještačenje je radio vještak balističar Saša Jojić.

Jojić je kazao da je vještačio dvije automatske puške, kao i pištolj glok 17 i fragmente zrna. Istakao je da su obje puške bile podešene za rafalnu paljbu i prljave od blata, ali su bile ispravne, kao i pištolj.

– Vještačenjem čaura s mjesta ubistva i one pronađene u dvorištu kuće Ðukanovića utvrđeno je da su ispaljene iz pušaka kalibra 7,62 milimetra, koje mi je Tužilaštvo dostavilo i koje su u vezi sa događajem od 22. aprila prošle godine. Utvrdio sam da je 20 čaura ispaljeno iz jedne, a iz druge puške njih 17, kao i ona nađena u dvorištu kuće Ðukanovića. Dostavljeno je i 14 pištoljskih čaura za koje sam utvrdio da su ispaljene iz gloka 17 – rekao je Jojić.

Ovaj vještak utvrdio je i da dijelovi košuljice pojedinih puščanih zrna izvađenih iz tijela ubijenih Krunića i Pavlovića, kao i one izvađene iz noge ranjenog Krunićevog vozača Gorana Ilića odgovaraju mecima ispaljenim iz pušaka koje je vještačio.

Vještak Milan Srdić, specijalista sudske medicine, obdukcijom tijela Krunića i Pavlovića utvrdio je da su zadobili apsolutne smrtonosne povrede i da im nije bilo moguće pomoći.

– Krunić je nakon što je pogođen hicima živio još oko tri do pet minuta, a Pavlović 15 minuta. Krunić je imao višestruke povrede glave, koje su mu razorile lobanju i mozak. Pavlović je imao smrtonosne povrede u predjelu grudi i vrata. Hici su ih pogodili sa desne strane tijela – rekao je Srdić.

Vještak Željko Popović vještačio je odjeću Željka Kovačevića, koji je označen kao jedan od napadača, a ubijen je u razmjeni vatre sa Krunićevim osiguranjem.

Vještak je rekao da je ubijeni Kovačević nosio rukavice na kojima se ne mogu otkriti tragovi baruta.

– Rukavice su od materijala koji na hemijske agense za utvrđivanje prisustva baruta reaguje isto kao i sam barut pa je nemoguće uraditi vještačenje. Nisam mogao da odredim udaljenost sa koje je pogođen Kovačević jer su njegova odjeća, donji dio trenerke i donji veš bili natopljeni tečnošću nalik na krv. Na njegovoj jakni, prednjem i zadnjem dijelu i desnom rukavu, kao i na patikama, pronađeni su tragovi barutnih čestica – naveo je Popović.

Krunić i Pavlović su ubijeni, a vozač Ilić je ranjen u aprilu 2019. godine u oružanom napadu na vozilo u kojem su bili u Glamočanima, kod Laktaša.

Đukanović i Kovačević su, prema optužnici, iz automatskih pušaka sasuli kišu metaka na džip u kojem se sa saradnicima vozio Krunić.

Baldo je, kako se dodaje, bio osmatrač i dojavio je kada je Krunićevo vozilo krenulo u zasjedu. Gajića, tadašnjeg Krunićevog radnika i člana ličnog osiguranja njegove supruge i djece, terete za pomaganje u zločinu, pišu Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79