Čak 300.000 vozila manje na cesti A1

Zbog pandemije koronavirusa koja vlada u našoj zemlji i svijetu preporuke nadležnih su da se građani što manje kreću da bi se spriječilo širenje virusa, zbog čega je autoput A1 gotovo prazan.


Tri mjeseca

Vozeći se autoputem A1, moguće je primijetiti tek poneki automobil.

Kako su kazali za “Dnevni avaz” iz preduzeća „Autoceste FBiH“, u proteklom periodu zabilježili su pad prometa vozila na autocesti A1.

– Zbirno gledano, u martu je ostvaren pad prometa vozila od 30,55 posto u odnosu na isti mjesec protekle godine, što predstavlja oko 300.000 vozila manje na cesti – kažu iz „Autocesta FBiH“.

Ističu da je u drugoj polovini marta, kada je i nastupila pandemija koronavirusa, evidentan prosječni pad prometa vozila od 60 posto u odnosu na isti period prošle godine.

– Zbirno, u prva tri mjeseca 2020. godine autocestom A1 prometovalo je 2.369.545 vozila – kažu iz „Autocesta FBiH“.

Da su građani savjesni i da poštuju preporuke nadležnih, dokaz je i to što više nema gužvi ni ispred naplatnih kućica.
Bez smetnji

– Sve dionice na autocesti A1 su prohodne i sistem naplate cestarine odvija se bez smetnji – zaključuju iz „Autocesta FBiH“
Mjere predostrožnosti

Iz „Autocesta FBiH“ ističu da su poduzeli sve neophodne mjere predostrožnosti. Radnici se pridržavaju preporučenih mjera sigurnosti izdatih od Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79