Čak 61 posto Nijemaca ne vjeruje obećanjima vlade Angele Merkel o vakcinaciji

Prema anketi koju je za njemačku novinsku agenciju DPA provela istraživačka agencija YouGov, broj građana koji ne vjeruju da vlada može održati obećanje o vakcinama protiv COVID-19 iznosi 62 posto

Istraživanje provedeno u Njemačkoj pokazalo je da dvije trećine ljudi koji žive u toj državi ne vjeruju obećanjima savezne vlade da će svi građani biti vakcinisani protiv koronavirusa (COVID-19) do 21. septembra.

Prema anketi koju je za njemačku novinsku agenciju DPA provela istraživačka agencija YouGov, broj građana koji ne vjeruju da vlada može održati obećanje o vakcinama protiv COVID-19 iznosi 62 posto.

Broj ispitanika koji vjeruju u obećanje vakcinacije za svaku odraslu osobu do 21. septembra iznosi 23 posto, dok 15 posto ispitanika nije izrazilo nikakvo mišljenje o ovoj temi.

Kancelarka Angela Merkel i ministar zdravstva Jens Spahn objavili su ranije da će do 21. septembra ponuditi mogućnost vakcinacije svim odraslima u Njemačkoj koji to budu željeli.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79