Čak 94 pripravnika čuva najteže kriminalce u BiH

Josip Grubeša, bh. ministar pravde, istakao je odgovarajući na zastupničko pitanje da su 94 ovlaštena zavodska službenika primljena u statusu pripravnika i da je riječ o osobama koje nemaju prethodnog radnog iskustva.

“U Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH 39 ovlaštenih zavodskih službenika u prosjeku ima 20 godina radnog iskustva i riječ je o preuzetim službenicima koji su prethodno zasnovali radni odnos u ranijoj Pritvorskoj jedinici na državnom nivou”, istakao je Grubeša.

Radni odnos u novom zatvoru u Istočnom Sarajevu zasnovalo je i više od 50 administrativnih službenika iz oblasti tretmana i zdravstvene zaštite, kao i za obavljanje upravnih, pravnih, finansijskih, uredskih, kadrovskih i općih poslova.

“U Zavodu poslove i zadatke trenutno obavlja više od 210 zaposlenih, među kojima ima i osoba sa iskustvom, kao i pripravnika. Svi zaposleni treba da se prilagode na novu radnu sredinu u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH”, odgovorio je Grubeša.

Pitanje o broju zatvorenih i zaposlenih u novom u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH uputila je zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aida Baručija prenosi Klix.
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79