Čamac granične policije BiH ukraden pa pronađen na hrvatskoj strani Save

U noći s petka na subotu u 01:30 sati ukraden je službeni čamac Jedinice granične policije (JGP) Bosanske Gradiške koji je nakon intenzivne potrage pronađen nedaleko od obale Hrvatske.

Kako saznajemo, odmah nakon što je ustanovljeno da je nestao čamac, obaviještena je granična policija Hrvatske koja je, uz službenike GP Bosanska Gradiška, svoje patrole uputila u potragu za njim.

U intenzivnu potragu su pored komandira, dežurnog inspektora i policijskih službenika GP Bosanska Gradiška bili uključeni i civili.

Nakon višesatne potrage, tačnije, jutros u 07:00 sati službeni čamac je pronađen oko 200 do 300 metara nizvodno na rijeci Savi, nedaleko od Hrvatske obale.

Policijski službenici MUP-a RS poduzet će sve mjere iz svoje nadležnosti za rasvjetljavanje navedenog događaja, a čamac je vraćen na prvobitno mjesto.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79