Čamdžić tvrdi: Arnel Isak neće biti dopredsjedavajući i tačka.

Mirsad Čamdžić, zastupnik u Predstavničkom domu iz Naše stranke, tokom gostovanja na TVSA rekao je da neće doći do imenovanja Arnela Isaka na mjesto dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Naglasio je kako Naša stranka nije o tome konsultovana. Dodao je da se to pitanje neće naći na idućoj sjednici.

“Sjednica bi trebala biti održana 21. ovog mjeseca. Na redu su i tri energetska zakona. Nije se zasjedalo, jer su svi bili iscrpljeni oko formiranja vlasti, da nisu bile opstrukcije sasvim sigurno bi išlo brže. Došla je i nova vlada koja je svašta zatekla, mnogo zakona, inicijativa i to je sasvim realan razlog zašto se nije zajedalo”, kazao je Čamdžić.

Naša stranka priprema kongres te izbor novog rukovodstva.

“Forto bi trebao imati prvi mandat kao predsjednik strabke a i jedini je kandidat koji se prijavio. Nama bude žao kada ne bude više kandidata. Radi se na rekonstrukciji stranke, pravi se novi zamah u daljnjem političkom radu Naše stranke. Mislim da će sve proći u redu i da ćemo se javiti s novim vijestima”, kazao je Čamdžić.

Komentarisao je i ovogodišnju Povorku ponosa te stavove stranka.

“Ne znam kakvi su stavovi, Narod i pravda-njihova politička filozofija ne podržava to. Volio bih da vi kao novinari pitate ostale stranke šta misle o tome. Parada je postala politički lakmus papir. Niko iz određenih stranaka koje se kite građanstvom neće se pojaviti na takvom događaju”, kaže zastupnik Čamdžić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79