Čampara o incidentu u Mostaru: Neće im više pasti na pamet da učestvuju u neredima

Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara izjavio je da sve češći huliganski neredi, posebno u Mostaru, počinju da predstavljaju ozbiljnu bezbjednosnu prijetnju na koju država mora odgovoriti pooštravanjem sankcija.

“Radit ćemo u Domu naroda Parlamenta FBiH na izmjenama zakona. Sankcije ćemo pooštriti do te mjere da više nijednom navijaču ne padne na pamet da učestvuje u bilo kakvim neredima”, istakao je Čampara.

On je rekao kako je evidentno da postoje propusti u radu Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona za koje je naveo da nije u stanju obezbijediti poštovanje javnog reda i mira, prenosi N1.

“To je posljedica višegodišnjih problema sa kojim se susrecće Uprava policije MUP-a ovog kantona, počevši od nepostojanja policijskog komesara, pa sve do prijema novih policajaca. Politika je ušla u svaku poru sistema, pa tako i bezbjednosnog, a to je neprihvatljivo”, kaže Čampara.

Prema nezvaničnim informacijama, grupa od blizu 50 mladića koji su pripadnici navijačke grupe “Ultrasi” – Nogometnog kluba Zrinjski, ušla je u mostarsko naselje Donja Mahala radi izazivanja nereda i fizičkog obračuna, nakon čega je došlo do sukoba sa mještanima tog naselja i pojedinim članovima Veležove navijačke grupe Red Army.

(VIDEO) Nakon navijačkih nereda u Mostaru: Jedna osoba teško povrijeđena, 10 lica lišeno slobode

Policija u Mostaru je za sada privela 10 lica zbog narušavanja reda i mira, a jedna osoba teško je povrijeđena, rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79