Čampara ostaje u SDA, samo napustio stranačko PREDSJEDNIŠTVO

Član Predsjedništva SDA, Aljoša Čampara, odlučio je povući se iz aktuelnog Predsjendištva SDA, ali i dalje ostaje član vodeće bošnjačke partije.

Prema pisanju “Slobodne Bosne, Čampara se odlučio distancirati od aktuelnog vodstva stranke, no sasvim izvjesno neće prelaziti u drugu partiju kao što se neko vrijeme javno nagađa, nego će ostati član SDA “do daljnjeg” i obavljati dužnosti koje su mu povjerene nakon parlamentarnih izbora 2018. godine, kada je izabran za kantonalnog zastupnika.

Koliko će Aljoša Čampara ostati član SDA veliko je pitanje, koje će se vjerovatno razriješiti na narednom stranačkom Kongresu, koji bi se trebao održati 2022. godine, kada će se vjerovatno birati i novo stranačko rukovodstvo.

Čampara će do narednog stranačkog kongresa ostati član SDA, ali kao kantonalni zastupnik neće nužno slijediti upute stranačke Centrale.

Aljoša Čampara podnio neopozivu ostavku na članstvo u Predsjedništvu SDA

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79