Čampara: Policajci se neće sukobljavati između sebe

 

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara komentirao je posljednje izjave ćlana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, o tome da će Ministarstvo unutrašnjih poslova RS štititi narod od hapšenja zbog negiranja genocida.

Dodik: Policija RS-a će spriječiti hapšenje građana koji negiraju genocid

– To je jedan tigar od papira koji je nakratko uspio prevariti opoziciju u RS-u. Dodik nije uspio u to ubijediti čak ni istočne susjede kao ni predsjednika Srbije od kojeg nema podršku za ovo što radi. Ne postoji ta niti lična hrabrost niti institucionalna mogućnost niti bilo šta što može uraditi iko iz MUP-a RS da spriječi djelovanje državnih policijskih agencija u entitetu – naveo je Čampara.

Podsjetio je i na ranije slične Dodikove izjave.

– Slušali smo mi i drugih najava Dodika i razne političke gluposti i izlete. Evidentno mu stvari ne idu dobro pa pokušava prepasti građane u BiH. Ali, svako ko iole poznaje zakon i Ustav zna da za svako vaninstitucionalno djelovanje postoji sankcija. Pa tako i za ovaj Inzkov zakon. Ni policajci niti bilo ko neće doći u situaciju da se sukobljavaju između sebe radi lude politike Dodika – kazao je Čampara.

Cikotić o Dodikovoj najavi da će policija RS-a čuvati negatore: To je samo njegova politika


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79