Čampara sa specijalcem: Naš heroj dobro se osjeća, nasmijan je i sretan

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara je za Anadolu Agency (AA) kazao da se pripadnik policije, koji je ranjen u razmjeni vatre tokom akcije u kojoj je ubijen Edin Gačić, osjeća dobro i da je van životne opasnosti ( Aljosa Campara - Anadolu Agency )

Sarajevski specijalci danas su u razmjeni vatre likvidirali Edina Gačića, a tom prilikom ranjen je jedan pripadnik specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo.

Federalni ministar unutrašnjih poslova – Aljoša Čampara obišao je specijalce koji su sudjelovali u akciji.

“Prije svega otišao sam da obiđem naše specijalce MUP-a Kantona Sarajevo. Jedan od heroja je ranjen lakše u nogu. Dobro se osjeća, nasmijan je i drago nam je da se dobro osjeća. Pribojavali smo se za specijalce zbog profila ubice. On je prvi otvorio vatru. Ostaje bol i tuga za našim Mahirom. Htjela je sudbina dok smo spuštali Mahira u mezar da se izvrši i ubistvo čovjeka koji ga je poslao u smrt. Želim se zahvaliti svim policijskim službama, komesaru, komandantu. Drugim institucijama koje su nam pomagale želim se također zahvaliti”, rekao je Čampara za Radiosarajevo.

Pitali smo ministra i do kada će trajati uviđaj s obzirom na to da je na mjestu događaj jako mračno i hladno.

“Potrajat će uviđaj. To je kilometar-dva od mosta koji se vide na fotografijama. Kroz šumu se ide. Trebat će sigurno dosta vremena”, rekao je Čampara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79