Čanak: Prestanimo lutati, uvedimo sankcije Rusiji

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozvao je danas sve “proevropske i progresivne političke partije” u Srbiji da podrže uvođenje sankcija Rusiji.

“Sve drugo predstavlja lutanje i bauljanje u magli, bez jasnog cilja, koje veoma lako može da se završi udaranjem glavom u zid”, naveo je Čanak u saopštenju.

Dodao je da su “sve demokratske zemlje Evrope i svijeta uvele sankcije Rusiji i jasno osudile agresiju na Ukrajinu” i podsjetio da su se tim sankcijama pridružile i tradicionalno neutralne zemlje, kao i zemlje iz regiona, dok Srbija još uvijek nije povukla taj potez.

“Politika ‘dvije stolice’, ‘četiri stuba’, ‘i na istok i na zapad’ je neozbiljna, loša i praktično nemoguća. Nastavak evropskog puta je jedini garant boljeg životnog standarda i kvalitetnijeg, bezbrižnijeg i slobodnijeg života građana. Zato mi, kao država i kao društvo, moramo da pokažemo znatno veću odlučnost na putu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji”, ocijenio je Čanak.

Prema njegovim riječima, Srbija što prije mora da se pridruži sankcijama, jer taj čin ne predstavlja samo snažnu podršku globalnom miru i bezbjednosti, već i civilizacijski iskorak koji Srbiju približava zajednici evropskih zemalja, kojoj “pripada historijski, kulturološki i politički”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79