Carina u kamionu pronašla sedam tona odjeće namijenjene BiH

Carina u kamionu pronašla sedam tona odjeće namijenjene BiH


Srpski carinici juče su na Terminalu Gradina spriječili pokušaj krijumčarenja gotovo sedam tona tekstilne robe, čija je vrijednost procijenjena na oko 73.000 eura, saopštila je Uprava carine Srbije.

Prekršaj je otkriven kada se na ulazu u zemlju za kontrolu prijavio vozač kamiona domaćih registarskih oznaka, koji je prema priloženoj dokumentaciji, za uvoznika u BiH, prevozio gotove tekstilne proizvode, metražu i igračke.

Mada je vozač kamiona tvrdio da osim prijavljene robe nema ništa drugo, carinici su se odlučili na detaljan pregled tovara.

POGLEDAJ GALERIJU

Tom prilikom je pored uredno prijavljene robe, pronađeno i 27.000 neprijavljenih muških, ženskih i dječjih odjevnih predmeta.

Za dio krijumčarene garderobe postoji sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine poznatih robnih marki.

Kako vrijednost otkrivenog tekstila prelazi trećinu vrijednosti prevoznog sredstva, do okončanja postupka zadržan je i kamion sa prikolicom, čime vrijednost otkrivenog prekršaja premašuje 86.000 eura.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija