Carinici su zaustavili crni Porsche: Bila im je sumnjiva jedna stvar

Carinici su 3. septembra 2019. godine, na administrativnom punktu Merdare, zaustavili i zadržali skupocijeni Porsche ”911 Carrera 4 GTS” koji nije bio registrovan, niti prijavljen.

Pravo iznenađenje carinicima je priredio vozač Porsche njemačkih registarskih oznaka, čija je vrijednost procjenjena na iznos od gotovo 100.000 eura, kada se u popodnevnim satima pojavio na administrativnom punktu iz pravca AP KiM.

Naime, 48-godišnji vozač albanske nacionalnosti sa prebivalištem u Njemačkoj uputio se ka toj zemlji vozeći neregistrovani automobil stranog porijekla, koji prethodno nije prijavio prilikom ulaska u Srbiju.

Uprava carine Srbije

Pregledom dokumentacije-saobraćajne dozvole, utvrđeno je da Porsche ”911 Carrera 4 GTS” nije registrovan, što znači da je morao biti prijavljen i stavljen pod carinski nadzor, što vozač nije učinio.

Uprava carine Srbije

Na pitanje carinika zbog čega nije prijavio vozilo kada nije registrovano, vozač je rekao da se radi o automobilu njegovog sina za koji nije ni znao da nije registrovan, kao ni da u tom slučaju treba da ga prijavi.

Prekršajni sud je u skraćenom postupku, koji se primjenjuje kada je riječ o stranim državljanima i osobama sa prebivalištem u inostranstvu, donio odluku da vozača kazni novčanom kaznom u iznosu od 100.000 srbijanskih dinara i zaštitnom merom trajnog oduzimanja neprijavljene robe.

Uprava carine Srbije

S obzirom na to, ovaj luksuzni auto bi se uskoro mogao naći na nekoj od javnih licitacija koje organizuje Uprava carina prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments