Oglasio se Čaušević: “Nepravedno sam osuđen, tužilac Čampara je kriminalac koji se drogira”

Bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Kemal Čaušević je osuđen na pet i po godina zbog primanja dara što on negira. Oslobođen je jedne tačke optužnice koja se odnosi na pranje novca.

“Prije više od 10 godina je započeo ovaj proces. Neznanje je uništilo civilizacije, a pokušalo je i mene. Nadam se da će tužioci Dubravko Čampara i Oleg Čavka odgovarati za zločin koji su počinili. Prije 10 godina su slagali da sam zaradio 570 hiljada, zanemarili su mojih 20 godina staža do tada, namjerno su zanemarili tri stana koja sam i tada imao.

Nedvosmisleno je da sam ja u svom životu do 2013. zaradio više. Više od tri hiljade maraka platu sam imao i u Titino doba. Jedini u BiH sam dokazao da sam nekretnine kupio zakonito”, rekao je Čaušević nakon izrečene presude u Sudu BiH.

Oleg Čavka i Dubravko Čampara su bili tužioci na ovom predmetu, a Čaušević ih je targetirao kao kriminalce.

“Ja kažem da su oni zločinci i da su kriminalci. Čujem da je VSTV prošli put rekao da ne treba pričati o sudstvu i tužilaštvu na taj način. Ja ih pozivam da to ponovo kažu pa ću ja i o njima pričati… Ovdje radi 100 ljudi, 89 njih su čestiti ljudi, ali tu je i 11 zločinaca, među njima su najveći Čavka i Čampara. O mene su se ogriješili i prvostepeno i drugostepeno vijeće”, rekao je Čaušević.

Ističe da je nepravedno osuđen i da je zbog toga podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH.

“Nepravedno sam osuđen za primanje dara, gospodin Karić je četiri izjave dao u kojima je kazao da me je vidio nekoliko puta u životu jer sam mu posuđivao novac. Ne znam zašto je sud to tako presudio. Podnio sam Apelaciju Ustavnom sudu, nadam se da će oni početi raditi svoj posao. Moja obaveza je sada da idem na izdržavanje zatvorske kazne. Konsultovat ću se s advokatom da li na ovo postoji neka žalba”, rekao je.

Zatim je nastavio govoriti o tužiocu Čampari za kojeg smatra da mu je smjestio presudu i da je riječ o opasnom kriminalcu.

“Čampara bi trebao da dokaže kako je uspio da diplomira pravo ovdje dok je bio u Njemačkoj. Tako što mu je otac bio dekan Pravnog fakulteta i dao mu da diplomira. Treba da objasni otkud mu stanovi, kuće, vikendice kad je imao platu 600 KM. Čampara je jedva sastavljao kraj s krajem. On je slagao i o vraćanju sredstava od Vlade FBiH, a on je to sve znao, tad sam se zabavljao sa sestrom Dubravka Čampare.

On je jedan opasan zlikovac. Pomozite mi da pobijedimo Dubravka Čamparu, on je najopasniji kriminalac. Kad sam 2017. rekao da se drogira i da je narkoman, istjerali su me iz sudnice. On je član narko-kartela Tito i Dino. Svi predmeti koji su bili u vezi sa narko kartelima, to je on odrađivao konkurenciju”, ispričao je Čaušević.

Kazao je kako će se nastaviti boriti i protiv Čampare i protiv presude koju smatra pogrešnom.

“Ja volim ovu državu, ja sam za nju prolijevao krv za razliku od dezertera Čampare i Čavka, dok sam živ borit ću se da ih ova država zatvori, a dostavit ću i dokumente o njihovim kriminalnim radnjama”, rekao je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79