Čaušević (SDA): ‘Trojka obećavala drugačijeg Dodika, građanima duguju bar izvinjenje’

Zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Midhat Čaušević ističe da je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić uoči izbora sadašnjeg saziva Vijeća ministara BiH uvjeravao građane BiH da je vrijeme za promjene, novu snagu, novu energiju, a da su Milorad Dodik i Dragan Čović spremni da rade, sarađuju i da se dogovaraju i da će se, ako se to ispostavi netačnim, izviniti i povući.

“Tri mjeseca kasnije imamo nikada otvorenije i intenzivnije prijetnje Milorada Dodika otcjepljenjem entiteta RS i to sa ojačane pozicije koju mu je omogućila Trojka, sa koje u potpunosti kontroliše cjelokupan sigurnosni a na dobrom je putu da ovlada i ekonomskim sektorom u BiH”, ističe u saopćenju za javnost Čaušević.

Kako navodi, s obzirom da je cijeloj bosanskohercegovačkoj javnosti jasno da su Nikšić i njegove kolege iz Trojke obećavali drugačijeg i kooperativnijeg Dodika samo da bi se domogli ministarskih fotelja, niko i ne očekuje da će se povući iz vlasti.

“Čak i da to žele, ne mogu uraditi jer su Dodiku prethodno isporučili i ključeve državne vlasti izborom četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. Međutim, Nikšić i Trojka duguju građanima barem obećano izvinjenje jer su svojom neodgovornom politikom davanja ustupaka SNSD-u i HDZ-u samo u zamjenu za ulazak u vlast dodatno ojačali njihove pozicije, te time i rasplamsali Dodikove secesionističke planove kojima je i danas zaprijetio iz Beograda”, zaključuje Čaušević u saopćenju za javnost.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79