Čavara dodatno ‘zakuhao’: Za sudiju predložio suprugu SDA-ovog Safeta Softića

Imenovani su Ajša Softić iz reda bošnjačkog naroda, Mirko Milićević iz reda hrvatskog naroda, Branimir Orašanin iz reda srpskog naroda i Dubravko Čampara iz reda Ostalih.

Ova imena su zanimljiva iz političkog ugla. Naime, da bi oni i bili imenovani potrebno je da ih potvrde potpredsjednici Milan Dunović (DF) i Melika Mahmutbegović (SDA).

Naime, nakon što su objavljena imena kandidata, SDA-ovcima je zasmetalo ime Dubravka Čampare, državnog tužioca i brata NiP-ovog Aljoše Čampare. Iz istih krugova krenuo je spin o navodnoj koaliciji NiP-HDZ.

Međutim Čavara je kandidirao i Ajšu Softić. Ona je supruga potpredsjednika SDA Safeta Softića koji je i predsjednik Sabora Islamske zajednice.

Pored nje, kao blizak SDA-u važi i Branimir Orašanin.

Tako će SDA ukoliko želi u Ustavnom sudu vidjeti suprugu svog potpredsjednika Softića morati glasati i za Čamparu. Time će svoju ruku morati doći i Melika Mahmutbegović, ali i delegati SDA u Domu naroda FBiH koji mora potvrditi liste.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79