Ceca o Dini Merlinu: Nisam htjela da mu pravim problem. Možda je on zaboravio, ali ja nisam

Dino Merlin, jedan od najvećih muzičara na ovim prostorima, u Beogradu će održati četiri koncerta iako su neki Srbi pokušali da ih otkažu.

Merlin je prije par dana dao intervju za Kurir gdje je prokomentarisao brojne aktuelne teme koje se tiču njegovog nastupa u Beogradu. Tom prilikom Merlin je otkrio detalje saranje sa Svetlanom Cecom Ražnatović.

Oglasio se Dino Merlin: Rasprodati koncerti dokazuju podršku fanova

„Pjesma ‘Beograd’ je napisana za Cecu Veličković u Švicarskoj, u St. Galenu, jedne noći početkom ’91. godine, na molbu njenog tadašnjeg partnera Haruna Samardžića. Tada sam joj napisao tri pjesme, među kojima je i pjesma Beograd“, rekao je Dino Merlin.

Nakon njegove izjave oglasila se i Svetlana Ražnatović koja je govorila o saradnji sa čarobnjakom.

„Dino Merlin je za mene namjenski napravio jednu pjesmu, a to je ‘Zaboravi’. Kada smo se mi sreli kao što je on rekao, tada, zahvaljujući mom bivšem partneru koji ga je poznavao. Dino Merlin i ja smo se sreli u hotelu u Švicarskoj, sjećam se svake rečenice tada. Donio je ‘Zaboravi’, koja mi se odmah dopala. Nakon toga mi je rekao: ‘Donio sam jednu pjesmu koja je duetska, ali ja ne mogu da je snimim zbog poznate situacije u tom momentu. Ali pošto ti imaš najspecifičniju emociju u glasu, mislim da ćeš ti jedina to znati da doneseš’. Meni je to jako imponovalo kada mi je on to rekao, pogotovo djevojci koja ima 20 godina. Uzela sam pjesmu ‘Beograd’, iako je bila duetska. Donijela sam tu pjesmu u Beograd, kod Marine Tucaković i Aleksandra Radulovića Fute, međutim to se njima nije dopalo. ‘Zaboravi’ da, ali ‘Beograd’ ne. Međutim, ipak sam odlučila da na albumu ‘Fatalna ljubav’ ubacim pjesmu ‘Beograd’. U svemu mi je pomogao Oliver Mandić, jer u tom trenutku nije bilo djela: ‘Ovo sećanje, ruši meni sve, moj Beograde, zagrli me…’. Tu smo dopisali muziku i tekst, sklopili smo sve i to je postao hit za sva vremena. To je istinita priča, možda je Merlin zaboravio, ali ja nisam“, započela je Ceca, prenosi „Mondo“ i priznala da je trebalo da ona i Dino Merlin ponove saradnju, ali do toga nije došlo:

„Jednom prilikom sam se nakon svega čula sa Merlinom, početkom dvijehiljaditih. Trebali smo ponovo nešto da sarađujemo, međutim, poslije se nikad nismo više čuli. Lijepo smo pričali, razgovarali… Interesantno je da mi je sve pjesme Dino poklonio. U trenutku kada su izlazile pjesme, nisam smjela da uzmem rizik na sebe i da ga potpišem. To jesu njegova djela i ne može niko da spori. Tada su bile usijane glave i nisam željela Merlinu da pravim probleme. Razmišljala sam da čovjeka ne dovedem u bilo kakav problem.“

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79