Čečenski lider Kadirov poslao poruku svim muslimanima u Srbiji

Čečenski lider Kadirov poslao poruku svim muslimanima u Srbiji


Lider Čečenske Republike Ramzan Kadirov tvrdi da Rusija nije agresor u Ukrajini te da daje punu podršku predsjedniku Vladimiru Putinu.

Osim toga, Kadirov je istakao kako je zahvalan Srbiji koja jedina uz Bjelorusiju nije uvela sankcije Rusiji dodavši kako on lično to nikada neće zaboraviti.

Takođe, kao lider većinski muslimanske republike prenio je pozdrave “svim muslimanima u Srbiji i najavio jačanje saradnje u korist Srbije i Rusije”.

– Čečenska Republika je sasvim nedavno preživjela dvije teške ratne operacije. Osjetili smo sve teške posljedice rata, pokrenutog krajem prošlog vijeka kao rezultat provokacija stranih obavještajnih službi, čiji je cilj bio uništenje Rusije. Pretrpjeli smo velike ljudske gubitke u borbi protiv međunarodnih terorista iz više od 55 zemalja svijeta, koje su nam ubacile i aktivno podržavale zapadne zemlje. Samo zahvaljujući odlučnoj političkoj volji predsjednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina i nacionalnog lidera čečenskog naroda Ahmat-Hadžija Kadirova, međunarodnom terorizmu u republici je slomljena kičma, rekao je Kadirov.

Inače, čečenske snage aktivno učestvuju u ruskoj invaziji na Ukrajinu. Navodno, elitne jedinice Čečena pokušale su likvidirati ukrajinskog predsjednika Volodomira Zelenskog, kazale su službe iz Kijeva, prenosi N1.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija