Čedo Jovanović iskreno: Saosjećam sa Srebrenicom, stidim se, kao da sam ja to uradio

Čedomir Jovanović danas popodne je na svom Facebook profilu objavio video iz Šumarica, gdje su tokom Drugog svjetskog rata (II World War) njemački vojnici ubili 2.500 ljudi iz okoline. On je Šumarice uporedio za Srebrenicom.

„Nemci su izvukli trista đaka iz školskih klupa, pohvatali po gradu još oko 2.500 ljudi, doveli ih ovde, u Šumarice, i pobili. U Srbiji je važilo pravilo: za jednog ubijenog sto, za jednog ranjenog pedeset“, kazao je Jovanović u videu koji je objavljen na njegovoj Facebook stranici.

On je podvukao da je svaki život beskrajno vrijedan.

„I to se ne može tako meriti, ali zamislite kako srce boli u Srebrenici. Mi smo njihovi Nemci. Do polovine šesdesetih Nemci ovde nisu mogli da dođu. Onda su počeli da dolaze i da se stide zbog onog što su za sobom ostavili“, priča Jovanović.

Po ko zna koji put se dotakao i Srebrenice i genocida u ovom bh. gradu prenosi RadioSarajevo.

„Onda odem tamo, u Srebrenicu, i stidim se, kao da sam ja to uradio, a nisam. Ako sam zbog nečega ljut onda je to zbog toga što smo mi narod koji je uvek bio žrtva, a na kraju su najgori među nama od nas napravili dželate i obesmislili svako naše stradanje“, kazao je Čedomir Jovanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79