Čedomir Jovanović upozorava: Haos iz Beograda može stići i u BiH

Čedomir Jovanović, predsjednik LDP-a, gostovao je sinoć na Face TV i tom prilikom govorio o aktuelnim temama na Kosovu, Srbiji ali i u BiH.

Između ostalog je kazao da su predsjednik Hrvatske Zoran Milanović i lider RS-a Milorad Dodik dogovorili da raščereče BiH.

“Ne pamtim da mi je nekad bilo gore nego proteklih sedam dana, zato što se ne može zaustaviti ono što je pogubno, a što se dešava pred našim očima! Takvo nešto se desilo u Bosni! Svako ima svoju Banjsku, samo je pitanje ko je na kojoj strani! Užasna nesposobnost i nemoć, previše gluposti i već 25 godina tako! I onda sve stane u tu noć na brdima, negdje na sjeveru Kosova, nadomak Novog Pazara… Jedino je smrt izvjesna! Mi i dalje ne znamo šta se desilo! Kako je poginuo kosovski policajac?!

Je l’ na njega neko pucao ili je poginuo nesretnim slučajem? Šta je radio KFOR?! Hoće neko da kaže da su preko noći stigla sva ona kola i džipovi? Sve vrijeme je ta oblast pokrivena, ne može miš da prođe! Na Kosovu su u nedjelju svi izgubili! Situacija na Kosovu je bila takva da je mogla samo da eksplodira i eksplodirala je! Ne znači mi ništa video Radoičićeve kuće! I moja politika na Kosovu je poražena – politika međusobnog dogovora, povjerenja u međunarodnu zajednicu! I moja politika u BiH je poražena – borba za građansku BiH, protiv podjela i urota!”, kazao je Jovanović.

Kaže da je u BiH zbog Dodika na silu oformljena koalicija “koja vještački održava BiH!”

“BiH se ne dozvoljava da bude normalna država! Haos je u Crnoj Gori, Bosni, Makedoniji, Kosovu… Vulin nema veze s ovim na Kosovu! Vučić je na kraju dobio veliko ništa! Dobio je pobunu tih ljudi koji su došli iz Srbije! Šta natjera oca troje djece da pogine u šumi negdje kod Banjske?! Znamo ko se hvata puške i ide u rov! To nisu profesori! To su oni drugi, s kojima mora da se živi! Mi nemamo snagu da preuzmemo odgovornost za ono što smo na Kosovu učinili! Kad kažeš odsrca ‘oprosti’, onda možeš reći ‘imam i ja žrtve’! Onaj što je poginuo u šumi za neke je heroj, za mene nisu ni jedni ni drugi!

Oni su očigledno sve vrijeme bili u manastiru; svi to znaju! To se može riješiti samo istinom! U srpskom društvu ne postoji snaga da se suoči sa posljedicama onoga što se na Kosovu desilo! Porodice ubijenih plaču na isti način! I kosovskog policajca i ovih iz šume!”

Upozorava da se ništa dobro neće prenijeti ni u BiH.

“Haos iz Beograda može stići u BiH i u Crnu Goru i Kosovo! Oni žele to da riješe tako što će napraviti tri velike države! Dodik i Milanović su dogovarali kako da raščereče BiH! Dodik ne može Sarajevo da vidi očima! U tom gradu postoje i krst, i Davidova zvijezda i mjesec i zvijezda! U Prijedoru su pobili sav narod! U Crnoj Gori je sve bilo prihvatljivo samo da se Đukanović sruši! Kosovo su napravili crnom rupom Evrope! Pištolj mora da opali u nekom trenutku! Ko hoće da živi u albanskoj državi, neka ide u Albaniju. Ko hoće da živi u srpskoj državi, neka ide u Srbiju! Kosovo mora pripadati ljudima koji tamo žive!”, kaže Jovanović.

“Komadanje BiH, Crne Gore i Kosova nisu više samo opcije nego rješenja! To su realni procesi koji se odvijaju pred našim očima!”, dodao je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79