Čedomiru Jovanoviću u Sarajevu uručena ‘Povelja Kantona’

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik je uručio “Povelju Kantona” počasnom građaninu Kantona Sarajevo Čedomiru Jovanoviću.

Čedomir Jovanović sa suprugom Jelenom u posjeti Sarajevu

Čedomir Jovanović je u aprilu ove godine proglašen počasnim građaninom Kantona Sarajevo.

U odluci stoji da je srbijanski političar ovu titulu zaradio zbog izuzetnih zasluga u širenju istine o dešavanjima u Bosni i Hercegovini i za doprinos razvijanju međunarodnih odnosa na solidarnosti, demokratičnosti i toleranciji među ljudima različitih nacija, vjera i kultura.

Tada kada je proglašen počasnim građaninom Jovanović je na Twitteru poručio da je za Sarajevo posebno vezan i da je Sarajevo i njegovi građani simbol “njega samog”.

Jovanović je predsjednik Liberalno-demokratske partije u Srbiji, ali i savjetnik člana Predsjedništva BiH iz hrvatskog naroda Željka Komšića.

On je u Sarajevo došao sa porodicom s kojom je zajedno prisustvovao svečanoj dodjeli na kojoj je bio i premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79