Čelik: Konaković nije dozvolio da se izvrši primopredaja kabineta predsjedavajućeg

Čelik: Konaković nije dozvolio da se izvrši primopredaja kabineta predsjedavajućeg


Na današnjoj konferenciji za novinare u Kantonu Sarajevo zastupnica Naroda i Pravde Danijela Kristić kazala je da je Mirza Čelik pokušao “nasilno zauzeti Kabinet predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo”.

– Jučer smo uputili dopis u vezi sa stastankom rukovodstvu Skupštine KS i uputio sam pozive kolegicama Smiljani Viteškić, Danijeli Kristić i kolegi Viboru Handžiću za radni sastanak kako bismo se dogovorili u vezi s daljnjim aktivnostima o radu Skupštine KS. Na moj poziv nisu se odazvali ni kolegica Krtistić ni kolega Handžić. Ja sam formirao komisiju o primopredaji Kabineta i o tome obavijestio Zajedničku službu Vlade KS i obavijestio sam o svemu Policijsku upravu Centar – kazao je Čelik.

Nakon što je Komisija danas sačinila zapisnik, njima je onemogućeno da uđu u kabinet predsjedavajućeg Skupštine KS, kaže Čelik i pojašnjava:

– To je onemogućio Elmedin Konaković, koji više nije u rukovodstvu Skupštine KS i odnedavno je samo zastupnik, a koristi tu prostoriju. Tamo je vjerovatno i pečat. Sutra je zakazana sjednica Skupštine KS i ako nam ne budu vratili pečat, nećemo prisustvovati zasjedanju i sve do tada dok nam ne vrate pečat. Ja sam predsjedavajući Skupštine KS i to je izglasalo 18 zastupnika – izjavio je za Faktor Mirza Čelik u vrijeme dok je trajala press konferencija na kojoj su govorili, između ostalih, Danijela Kristić i Elmedin Konaković.

On je kasnije održao i konferenciju za medije na kojoj je pojasnio šta se zapravo dešavalo u prostorijama Skupštine, a u fotogaleriji možete vidjeti i zapisnike u vezi s primopredajom Kabineta predsjedavajućeg Skupštine, prenosi Faktor.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija