Čelik: Podnosim ostavku, Konaković nije u pravu jer nemamo namjeru kočiti procese

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik (SDA) potvrdio je za “Avaz“ da će podnijeti ostavku na ovu funkciju. Najavio je da će pismenu ostavku uputiti sutra ili prekosutra.

-Podnosim ostavku u klubu Bošnjaka. Kada smo imali 18 ruku pozivali smo da se preda vlast. Nemamo namjeru da kočimo procese u KS, naprotiv želimo da nova skupštinska većine imenuje što prije mandatara. Nije nam u interesu da stopiramo procese, neću kriti pečate. Kao i premijer Mario Nenadić radit ću na tome da ubrzamo proceduru kako bi oni što prije krenuli raditi. Nacrt i prijedlog budžeta KS trebaju se usvojiti, nemamo namjeru blokirati procese u KS – rekao nam je Čelik.

Negirao je tvrdnje predsjednika stranke Narod i pravda Elmedina Konakovića da se ostavkom premijera Nenadića kompliciraju procedure i usporava cijeli proces.

-Nenadić je odgovoran čovjek, on to sebi nikad ne bi dopustio niti želi nešto da zakomplicira. Meni je u interesu da se to što prije završi. Nemamo namjeru to raditi. Komisija za izbor i imenovanja čim pripremi odluku o prihvatanju ostavke Nenadića odmah ćemo zakazati kolegij. Mogu zakazati hitnu sjednicu i kazati da se prihvata ostavka. Kolegij ima pravo zakazati sjednicu kad god to želi. Želimo da budemo drugačiji od njih, krali su pečat, opstruirali… U interesu nam je da krene procedura što prije, zašto bismo sjedili na rukovodećim pozicijama kad nemamo podršku u Skupštini KS – rekao je Čelik.

Napominje da je normalno da većina ima premijera i predsjedavajućeg Skupštine KS.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79