Čelnici Rukometnog kluba “Veterani” pronevjerili više stotina hiljada maraka

Prijedorska policija je podnijela Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor izvještaj protiv lica iz Prijedora inicijala E. M. i lica D. G. zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela: falsifikovanje ili uniuštavanje službene isprave, pronevjera, dok je E. M. počinio i krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

Osumnjičeni E. M. se tereti da je kao odgovorno lice jednog sportskog kluba iz Prijedora, u periodu od 2009. do 2018. godine sa žiro-računa kluba falsifikovanjem potpisa odgovornih lica na nalozima za isplatu podigao novac u iznosu od 791. 712 KM, te isti protivpravno prisvojio i potrošio, bez evidentiranja i pravdanja kroz poslovne knjige. Na ovaj način osumnjičeni je ne evidentirajući novčana sredstva kao javni prihod kluba, u iznosu od 658. 607 KM, za period od 2013. do 2018. godine oštetio Budžet Republike Srpske za iznos od 49. 334 KM, po osnovu neisplaćene poreske obaveze.

Osumnjičeni D. G. se tereti da je kao odgovorno lice sportskog kluba falsifikujući potpise na nalozima za isplatu, sa žiro-računa kluba podigao novac u iznosu od 80. 380 KM, koji je protivpravno prisvojio, odnosno potrošio bez pravdanja i evidentiranja utroška kroz poslovne knjige.

Nezvanično saznajemo da se radi o Rukometnom klubu „Veterani“ Prijedor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79