Čemu služi rampa na Smetovima ako su “pametnjakovići” i dalje nekažnjeni?

,,Rampa, koja je odnedavno (ponoovno) postavljena na početku PJEŠAČKE staze koja od platoa i parkinga kod Restorana 960 vodi ka spomeniku na Smetovima, služi da upozori normalne posjetioce Smetova da je dovoljno što su došli do tog mjesta,m a ako žele dalje, ipak na izletištu trebaju da – prošetaju.

Međutim, nekolicina posjetilaca Smetova, za koje ne možemo, ne smijemo i ne trebamo unaprijed da utvrdimo identitet, smatraju da je sasvim Ok da zaobiđu rampu i da svoje četverotočkaše ljubimce parkiraju na zelenoj površini baš tamo gdje se njima sviđa ili su ocijenili da je dovoljno dobro za kampovanje.

Oni drugi, većina, uredno nose stolice, pa i roštilje uzbrdo, ali eto postoji ti neki koji smatraju da baš moraju sa automobilskog sjedišta na deku i nazad. Nadajmo se d aće čim prije postojati neko ko će ozbilnije brinuti o izletištu Smetovi, a to podrazumjevati i kažnjavavnje ovakvih prekršilaca.

Dok su komunalni eko-policajci više nego revnosni da u gradu naplate ne male kazne svima kojima je barem jedan točak automobila sišao sa betona/asfalta, po mogućnosti u krugu od 100 metara od stana komunalnog inspektora, na Smetovima se, još uvijek nekažnjeno, može driftati Golfovima, vozikati po livadama, glumiti “macane” jer eto baš vi možete, a ostali su “budale” što parkiraju gdje to predviđeno”, piše Zenicablog.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79