Čerkez: Ako epidemiološka situacija u FBiH ostane stabilna, moguće je dalje popuštanje mjera

Pomoćnih federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez, kazao je da se epidemiološka situacija u Federaciji BiH stabilizuje, te je konstatirao da je u ovom trenutku incidenca ispod 50 na prostoru cjelokupne Federacije.

“Još uvijek imamo tri kantona gdje se incidenca kreće oko 100. Samim tim, možemo reći da je situacija zadovoljavajuća i u narednom periodu, ukoliko se nastavi taj trend, ići ćemo ka zacrtanom cilju smanjenja broja oboljelih i daljem popuštanju mjera”, naveo je Čerkez.

Također, dodao je on, važno je reći da se u ovom trenutku imunizacija, odnosno vakcinacija, nastavlja na cijelom području Federacije.

“Do proteklog ponedjeljka imali smo više od 55 tisuća vakcinisanih osoba. U narednom periodu očekujemo nove rezultate. Također, naglasio bih da u mjesecu maju u Federaciji BiH će stići i stiglo je više od 170 hiljada vakcina, što će omogućiti nastavak ovog procesa koji je započet”, poručio je Čerkez.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79