Čerkez: Dozvolit ćemo posjete staračkim domovima, to je vrlo važno za porodicu

Na današnjoj pres-konferenciji Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez je rekao da se na današnjoj sjednici razgovaralo o trenutnom setu mjera zbog koronavirusa te potezima za narednih 14 dana.

– Dozvolit ćemo posjete staračkim domovima i to na način da će starački domovi pripremiti plan posjeta i tako ćemo nakon duže vremena omogućiti korisnicima domova posjete. To je vrlo važno i za porodice i osobe koje borave u domovima i za njihovo mentalno zdravlje – rekao je Čerkez.

Dodao je da su preformulisali odluku koja se odnosi na kantone odnosno da kantoni mogu donositi restriktivne mjere, ali one ne mogu biti drugačije nego su u ostatku FBiH.

Čerkez je kazao i kako se na sjednici Kriznog štaba razgovaralo i o vraćanju publike na fudbalske stadione.

– Mi smo jesenas bili spremni dati saglasnost da se igra liga, no tada RS nije bila spremna na tu mjeru, pa je izostalo vraćanje publike. U narednih 15 dana ćemo učiniti sve, obaviti razgovore s kolegama iz RS i Nogometnog saveza BiH i ako bude epidemiološka situacija adekvatna, razmišljat ćemo i toj mjeri. Svi žele povratak na stadione, ali rizici su i dalje veliki – rekao je Čerkez.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79