Goran Čerkez: “Konaković samo kleveće”

Lider Naroda i pravde i ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković koji trenutno boravi u Indiji na konferencije o geopolitici i geoekonomiji Raisina Dialogue u Nju Delhiju, oglasio putem svog zvaničnog Facebook profila i prokomentirao činjenicu da ministarstvo zdravstva FBiH nije dalo saglasnost za imenovanje Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora KCUS-a.

Konaković je, kritikujući ministra Nedilja Rimca, prozvao i njegovog zamjenika Gorana Čerkeza kazavši da i on “ima prste u ovome”.“Bodnaruk i Čerkez i još neki uposlenici su imali svoje prste u ovoj slobodno možemo nazvati aferi.

Već dugo vedre i oblače u ministarstvu, bez obzira ko je vlast. Potpisat ću krivičnu prijavu protiv svih aktera na čelu sa Rimcem”, naveo je Konaković.

Na ove optužbe samo za portal N1 odgovorio je i sam Čerkez.

Velika pobjeda SDP-a nad NiP-om: “Zašto i kako je pao novi direktor KCUS-a?”

“To je samo kleveta. Nemam puno šta drugo da dodam. Nikada nisam ni učestvovao u cijelom ovom procesu davanja saglasnosti”, kazao nam je Čerkez.

Podsjećamo, ministar zdravstva FBiH je odbio dati saglasnost za imenovanje prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora KCUS-a, čime se ovo imenovanje poništava obzirom da je propisano da je za imenovanje obavezna saglasnost federalnog ministra zdravstva. Ministar je naveo nekoliko razloga zbog kojih odbija dati suglasnost, kako iz formalnih, tako i iz meritornih razloga.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79