Čestitka Fadila Novalića: U narednoj godini nastavljamo s reformama

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, uime Vlade FBiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine uputio novogodišnju čestitku.

“Svim našim građanima, želim sve najbolje u Novoj 2021. godini, a prije svega dobro zdravlje, više radosti i napredak. Nadam se da će napori koje ulažemo na zaustavljanju pandemije dati dobre rezultate, prvenstveno kako bi se očuvalo ono najbitnije, a to je zdravlje ljudi”, navodi se u čestitki.

Novalić vjerujem da su poduzete mjere Vlade Federacije BiH usmjerene na pomoć privredi uspjele zadržati hiljade radnih mjesta, a reformski procesi očuvali stabilnost budžeta jer su obaveze redovno izmirivane prema svim korisnicima budžeta i građanima. To potvrđuje i kontinuitet isplate penzija, naknada za boračku populaciju i civilnih invalidnina.

“U narednoj godini ćemo nastaviti s daljnjim reformama koje će omogućiti izlazak iz privrednih i socijalnih teškoća, ali i stvarati ekonomski rast, čime se treba obezbjediti socijalna sigurnost i bolji život za svakog čovjeka. Godina koju ostavljamo iza sebe je bila teška, napredvidiva i puna izazova, stoga želim da u Novu godinu uđemo s nadom da će budućnost donositi sve više razloga za zadovoljstvo. Uz uvjerenje da će predstojeća godina biti obilježena zdravljem, boljim rezultatima i napretkom, želim da ovaj praznik provedete u dobrom raspoloženju sa članovima porodice, prijateljima i komšijama”, kaže se u čestitki premijera Novalića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79