Četiri dana mislio da mu je otac dobro, a tijelo bilo u mrtvačnici: Covid bolnica ispituje slučaj

Zoran Ilić iz Lebana se u covid bolnici danima interesovao za stanje svog oca Vlade Ilića (88), a rečenicu “deda je u dobrom stanju, prima mali protok kiseonika” putem telefona slušao je i posljednja četiri dana kada je zvao. Tada je njegov otac, kako kaže, već bio mrtav, a mrtvozornici su uzalud čekali da porodica preuzme tijelo.

Pokojni Vlada Ilić je u covid bolnicu smješten 4. aprila jer je bio zaražen virusom korona. Imao je temperaturu 38 stepeni i nisku saturaciju. On je bio nepokretan, bez jedne noge, piše portal “JuGmedia“.

– Smjestili su ga na Odjeljenju, kako su ga izgovarali, covid-psihijatrija, i rekli mi da se o njegovom stanju obavještavam putem telefona. Svakoga dana sam zvao na broj: 252-500 i tražio da me spoje sa covid-psihijatrijom. Otuda bi mi se, poslije kraćeg čekanja, javljao uvijek ženski glas, a samo jednom muški.

Uvijek je odgovor glasio u smislu: – Deda je u dobrom stanju, prima mali protok kiseonika – ispričao je Zoran.

Nakon stalnih poziva i konstantnog dobijanja istog odgovora, Zoranova supruga je 28. aprila primila poziv od policije.

– Pošto smo se mi u Lebane doselili iz Klajića, policajac je pitao moju suprugu da li znamo nekog u Klajiću po imenu Vlada Ilić, a kada je ona pitala zašto je to pita, policajac je odgovorio da je moj otac umro prije četiri dana i da iz bolničke kapele ne mogu da dođu do njegove porodice. Kada sam to čuo od supruge bio sam u šoku, a šok je prerastao u bijes jer to, praktično, znači da sam ja sve vrijeme dobijao lažne informacije od medicinskog osoblja sa odjeljnja covid-psihijatrija – ogorčen je Vladin sin.

Istog dana kada je dobio poziv od policije, otišao je da preuzme tijelo, a oca je sahranio sutradan.

– Zamislite, četiri dana je tijelo mog oca bilo u kapeli, a mene su u ta četiri dana obmanjivali da mi je otac živ i da je dobro – u nevjerici je bio Zoran.

Na smrtovnici Vlade Ilića piše da je umro 24. aprila, a sahranjen je pet dana kasnije, 29. aprila. Njegov sin tvrdi da je za usluge kupanja i presvlačenja oca u kapeli platio 6.000 dinara i još 2.000 za plastičnu kesu. Račun je, kaže, tražio, ali ga nije dobio.

Bolnica formira komisiju za unutrašnju provjeru

Direktor Opšte bolnice Leskovac dr. Nebojša Dimitrijević najavio je da će, na osnovu razgovora sa sinom preminulog bolnica da formira komisiju i detaljnije ispita slučaj. On je za “Telegraf” potvrdio da će spomenuta komisija da bude formirana danas.

– I ja sam za konkretan slučaj saznao iz medija, tako da sam ja Zorana Ilića kontaktirao telefonom u petak. Danas će da bude formirana Komisija za unutrašnju provjeru kvaliteta stručnog rada u Covid bolnici Leskovac, koja će da dostavi izvještaj – kaže dr. Dimitrijević.

On je ranije istakao i da usluge kupanja i presvlačenja, kao ni plastične kese Bolnica ne naplaćuje, te da će i taj slučaj također da bude ispitan.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79