Četiri godine od stravične nesreće: Porodica nastradalog Senada Ridžala traži zatvor za krivca

Još se čeka sudski epilog nakon stravične saobraćajne nesreće koja se dogodila 29. aprila 2015. godine, kada je Huso Šarić, bivši savjetnik federalnog ministra rada i socijalne politike, vozeći se magistralnim putem Doboj – Zenica, prešao u suprotnu traku i udario u automobil autoškole AS, usljed čega je poginuo Senad Ridžal.

Moždani udar

Amra Ridžal, kćerka stradalog instruktora, ogorčena je što ni nakon četiri godine u Općinskom sudu u Zavidovićima nije donesena presuda po potvrđenoj optužnici.

– Šarić, koji je izazvao nesreću, pokušava dokazati da je doživio moždani udar i da je to uzrok nesreće. Međutim, za osobu koja nema smetnje u govoru, prilikom hodanja i sjedenja, definitivno je suvišno to govoriti. Opće je poznato da osobe nakon moždanog imaju posljedice, ovdje to nije slučaj – govori Ridžal.

Ističe da je prvostepena presuda, u kojoj je Šarić bio oslobđen, ukinuta, a nakon što nije dostavljen adekvatan dokaz o moždanom udaru. Postupak je, dodaje, vraćen, ali na svako ročište dolazi drugi vještak sudske medicine.

– Svi svjedoci, koji su se nalazili na licu mjesta u trenutku nesreće, tvrde da je on pretjecao i vozio brzo. Ali, ko god to kaže, odbrani ne odgovara. Samo odugovlačenje postupka daje crv sumnje u pravosuđe, pogotovo jer je Šarić bio visokopozicioniran – tvrdi ona.

Razočarana u pravosuđe, odlučila je sve ispričati javno i pozvati pravosuđe da konačno donese pravičnu presudu.
Prođu nekažnjeno

– Tražim zatvorsku kaznu za krivca i pravedno suđenje! Iako to neće vratiti mog oca. Ali, živimo u takvoj državi gdje svi dobrostojeći prođu nekažnjeno i izvuku se. Mi idemo do kraja, da se pravda istjera na čistac – zaključuje Ridžal.

Često sanjam prizore nesreće

Rusmira Medžić, koja je u trenutku nesreće bila na mjestu vozača kao kandidat, zadobila je teške povrede, pucanje jetre i doživotne traume.

– U jednoj nepreglednoj krivini primijetili smo kako vozilo pretječe kolonu ogromnom brzinom. Stvorio se u sekundi pred nama i ostvario direktan sudar. Pokušali smo izbjeći, ali nismo mogli od bankine i rijeke iza nje. I danas, iako je prošlo toliko vremena, imam traume i strah od vožnje. Često sanjam te prizore – govori Medžić za Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79