Četiri godine zatvora za smrt četvoro mladih: Osuđen vozač koji se pijan zakucao u drugi automobil

Nikola Mihailović osuđen je na četiri godine zatvora zbog saobraćajne nesreće na Ibarskoj magistrali. On je u stanju teške alkoholisanosti vozio brže od 117 kilometara na čas i tako izazvao opasnu situaciju.

Kako je navedeno, da je osuđeni tada vozio dozvoljenom brzinom od 50 kilometara na sat, mogao je da izbjegne sudar, pišu Novosti.

Dio krivice snosi i vozač dačije jer se bez zastajanja uključio na Ibarsku i nije video da dolazi “BMW”.

Mihailović je pušten u kućni pritvor do pozivanja na izdržavanje kazne, prenosi Blic.

Podsjetimo, u stravičnoj nesreći koja se dogodila prošle godine u avgustu mjesecu, poginulo je četvoro mladih osoba – Katarina Ivanković, Aleksandar Savatić, Đorđe Belušević i Đorđe Subotić.

U oktobru je u Višem sudu gledan snimak sa obližnje nadzorne kamere. Na njemu se vidi kako se “dačija” u kojoj su poginula tri momka uključuje na Ibarsku, a zatim se u nju tren kasnije sa “leđa” zakucao “BMW” u kojem je nastradala Katarina.

Saobraćajni vještaci su na osnovu ovog snimka zaključili da su propuste koji su na kraju doveli do udesa napravila oba vozača i Mihailović koji je bio za volanom “BMW”, ali i Savatić, koji je vozio “dačiju” i nastradao u toj nesreći.

– Nesporno se vidi da se “dačija” nije zaustavila prije uključenja na glavni put, ali je vozač usporio, a kad je krenuo da se uključuje ubrzao je. Međutim, njegov propust je što nije provjerio da li mu sa desne strane dolazi vozilo, jer bi onda vidio “BMW” koji je bio udaljen 42 metra i odsutao bi od uključivanja ili ga je video, ali je pogrešno procijenio da može da se uključi. “BMW” je išao preko 100 kilometara na čas, a da se kretao 50 km/h, koliko je najviše dozvoljeno na toj dionici, onda se mogao zaustaviti i izbjeći udes – kazao je vještak.

Vještaci su utvrdili i da je od trenutka kad se “dačija” uključila na Ibarsku i kad je njena zadnja svjetla vozač “BMW” mogao da vidi, pa do trenutka sudara prošlo svega 1,3 sekunde.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79