Četiri kandidata za načelnika općine Ustikolina, među njima i kantonalni ministar

Prijevremeni izbori za načelnika općine Ustikolina održat će se 11. aprila ove godine. Podsjetimo, nakon smrti Eseda Radeljaša koji je na lokalnim izborima dobio povjerenje građana ove lokalne zajednice CIK BiH je odredio nove izbore.

Prema riječima Alme Kunovac, predsjednice OIK-a Ustikolina jučer je istekao i posljednji rok za kandidaturu političkih stranaka, koalicija i nezavisnih kandidata, a pristigle su četiri prijave.

Nezvanično, kandidaturu za prvog čovjeka općine dostavili su aktuelna v.d. načelnica Mensura Karahodža i Mujo Sofradžija kao nezavisni kandidati, Mensad Arnaut, aktuelni ministar privrede u BPK Goražde kao kandidat Koalicije ASDA-NBL i Mesud Borović, kandidat SDA.

Sofradžiju i Borovića koji su i na lokalnim izborima u novembru 2020. godine bili kandidati za načelnika tada je porazio Esed Radeljaš iz Stranke za bolje Goražde.

Radeljaš je preminuo 18. januara, a općinsko vijeće općine Foča u FBiH ovlastilo je Mensuru Karahodžu da bude vršilac dužnosti načelnika do izbora novog.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79