Četiri radnika poginula u jednom danu na gradilištima

U Srbiji su za 24 časa poginula četiri radnika na gradilištima, a nadležni su upozorili da poslodavci moraju da primjenjuju preventivne mjere, objavila je danas Radio-televizija Srbije (RTS).

Vršilac dužnosti direktora Uprave za bezbjednost i zdravlje na radu Srbije Marina Furtula istakla je da skele, posebno na gradilištima, moraju biti pravilno montirane i atestirane.

“Zaposleni moraju da budu osposobljeni za siguran i zdrav rad i moraju da im budu izdata sredstva i oprema za ličnu zaštitu na radu”, navela je Furtula.

Prema njenim riječima, osim obaveza poslodavaca, i zaposleni su dužni da pravilno koriste opremu koja im je izdata.

“Apel i poslodavcima i zaposlenima – pridržavajte se preventivnih mjera bezbjednosti i zdravlja na radu”, poručila je Furtula.

Kada je temperatura vazduha iznad 36 stepeni Celzijusovih, poslodavci su dužni da obezbijede češće pauze, prostoriju gdje radnici mogu da se rashlade, dovoljne količine vode i bezalkoholnog pića.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79